Was werken maar zo simpel als sporten

Het boek 'Was werken maar zo simpel als sporten' is een zeer goed gewaardeerde uitgave die als ebook gratis wordt verstrekt aan iedereen die aan een onderzoek van Sport naar Succes deelneemt. 

Inhoud van het boek

In negentien korte verhalen trekt schrijver Han de Regt de vergelijking tussen sport en werk. Wat in veel van de verhalen naar voren komt is dat zoals dingen gebeuren in sport, de meeste mensen het eigenlijk wel als logisch ervaren. Sport is een plek waar zaken in elkaar passen, waar handelingen op elkaar aansluiten en waar mensen met elkaar omgaan zoals je mag verwachten.

Zonder er veel woorden aan te wijden, word je als lezer naar de vraag toegetrokken 'en hoe doe ik dat dan in mijn werk?' Waarom sport ik gewoon zoals ik sport en waarom wring ik mij in bochten in de werksituatie? Het boek geeft geen antwoorden, die mag iedere lezer voor zichzelf formuleren.

H7. Brute kracht of bewegingspatronen?

In dit hoofdstuk trekt Han de Regt de vergelijking tussen het trainen van spiergroepen en de aandacht die in organisaties wordt gegeven aan afdelingen.

Neem een bodybuilder. Hij traint vele spiergroepen om deze op wedstrijden voor een jury te kunnen tonen. De bodybuilder met de mooiste combinatie van spiermassa, proportie, symmetrie en definitie heeft de grootste kans op winnen. Maar, de bodybuilder traint niet al zijn spieren. In zijn trainingsschema worden de reflexspieren niet meegenomen. Reflexspieren zijn kleine spieren door je hele lichaam die zorgen voor de coördinatie en balans. Omdat de bodybuilder deze spieren niet traint, is hij ongeschikt voor iedere andere sport. Zijn bewegingspatroon is te beperkt en zijn coördinatie te traag.

Als we onze aandacht even verleggen naar organisaties dan is de vergelijking met de bodybuilder snel gemaakt. Kijk even in het jaarplan: wordt de meeste aandacht gegeven aan de plannen per afdeling (de grote spiergroepen) of aan de onderlinge afstemming van activiteiten (de reflexspieren) zodat de organisatie snel en flexibel kan inspelen op de markt en veranderingen?

Over de schrijver

Ronald de Bruijn, editor van dit boek, schrijft op de omslag van het boek het volgende over Han de Regt:

Toen ik, eind 2009, Han de Regt ontmoette, trof hij mij onmiddelijk als een man waarmee ik 'iets' samen zou gaan doen. Niet alleen een razendsnelle denker, sensitief, alert, en pragmatisch, maar ook aardig, vol humor, zelfsport en - toen ik hem beter leerde kennen - in bezit van een indrukwekkende staat van dienst. 

Als topsporter (roeien in zijn jonge jaren op wereldniveau, en baanatletiek in zijn sportieve nadagen op nationaal niveau) heeft Han zijn grenzen leren verkennen en overschrijden. en vooral: door de pijn daarvan heen te leren gaan. Als financieel specialist, later als consultant, en nu als publicist, inspirator en trainer van ondernemers, wist en weet hij als geen ander snaren te beroeren, lagen af te pellen en schatten bloot te leggen, waardoor mensen tot ongekende ontwikkeling komen.

Dit boekje is typisch een Han de Regt boekje. Het idee is perfect, wat kan het bedrijfsleven leren van topsport. Spot-on! Maar ook en vooral inhoudelijk sterk, to-the-point en onderhoudend van A tot Z.

Ik heb met veel plezier de rol van editor vervuld. Ik wens de lezer veel Han toe. En veel sport. Van start tot (ver voorbij) de finish.

Ronald de Bruijn. 

Het boekje is ook in hardcover-versie verkrijgbaar (psst, prima cadeau voor je manager)

Als je het boekje wilt bestellen, maak dan Eur 19,95 over (incl. verzendkosten in Nederland) en geef je adres mee in de omschrijving. Het boekje komt dan zo snel mogelijk naar je toe.

Heb je andere vragen:
Stuur een e-mail naar marcel@sportnaarsucces.nl of bel met Han de Regt op nummer 06-41118327

Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken