Het individu - pijler van succes in sport en bedrijfsvoering

Sport naar Succes is een trainingsbureau dat samen met de sportwereld, de pijlers van succes in de sport toepasbaar maakt voor het bedrijfsleven. We begeleiden leidinggevenden in succesvolle organisaties naar succesvollere bedrijfsvoering in de 21e eeuw.

In de sport is de basis van succes altijd het individu. Individuen worden geselecteerd, getraind en krijgen specifieke taken mee voor in het veld. En zonder aandacht voor individuele verbetering bereikt een team nooit de top.

Vertel in het Sportcafé
jouw ervaring met
het individu in sport
of in je werk sportcafé label

 

klimsport binnen      

 


 
Het individu

De klimsport heeft een belangrijke boodschap aan het management van een organisatie. Staar je niet blind op teamresultaten! Als je je organisatie steeds beter wilt maken, dan moet je iedere medewerker steeds beter laten presteren.

 

Aandacht voor het individu

Stel je gaat met je afdeling naar een prachtig grote klimhal met een hoogte van 17 meter. Daar gaat in tien kleine teams geklommen worden. Jij staat als manager op een afstandje en ziet dat sommige klimmers al bijna op 14 meter hoogte zijn, andere klimmers zijn bezig op 6 tot 10 meter en er is een team op de grond nog druk aan het overleggen.

Als je met deze situatie op het werk te maken zou hebben, welke aanpak zou je dan kiezen om je team nog beter te maken? Wat vind je van: aan alle teams die ondersteuning geven waardoor zij een meter hoger komen.

Lekker in je vel
De basisvoorwaarde voor het goed kunnen presteren van ieder mens is lekker in je vel zitten. Het is de belangrijkste taak van de leidinggevende om aan die basisvoorwaarde voldoende tijd en energie te besteden.

Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken