Capaciteiten - pijler van succes in sport en bedrijfsvoering

Sport naar Succes is een trainingsbureau dat samen met de sportwereld, de pijlers van succes in de sport toepasbaar maakt voor het bedrijfsleven. Doel: succesvolle organisaties begeleiden naar succesvollere bedrijfsvoering in de 21e eeuw.

Er zit héél veel talent in ieder mens en dus ook in elke organisatie. In sport worden talenten en wereldkampioenen niet geboren maar ontdekt en begeleid. Het is hoog tijd dat het bedrijfsleven de aanwezige talenten van medewerkers gaat benutten.

Vertel in het Sportcafé
jouw ervaring met
capaciteiten en talenten in sport
of in je werk sportcafé label

 

badminton(2)  

 

 

 

Capaciteiten
In sport word je automatisch aangesproken op je capaciteiten: wat kun je (het beste) bijdragen aan het succes van de activiteit. In werk zijn we nog niet in de buurt van het aanspreken van mensen op capaciteiten.

Hebben de Denen speciale badmintongenen?

De Denen kunnen in badminton als een van de weinige Westerse landen, serieuze tegenstand bieden aan Aziatische landen. Hoe kan dat? Het zijn de lange winters, de vele grote en goede badmintonverenigingen, de goede coaches, badminton is vast onderdeel in de gymlessen op school, en wekelijks is er een topwedstrijd live op tv.

En tegelijkertijd wijst niets erop dat de genen van de Denen afwijken van die in de rest van Europa. Talent wordt niet geboren, talent wordt gemaakt! Alle reden dus om in iedere organisatie doorlopend te zoeken naar allerlei talenten.

Capaciteiten en talenten ontdekken en benutten

Als alle mensen in een organisatie vol op hun capaciteiten worden uitgedaagd, dan is er geen concurrent die in het wiel kan blijven. Wat is er nodig voor het optimaal benutten van capaciteiten en talenten van mensen?

  • Ruimte creëren voor het laten zien van capaciteiten en talenten
  • Ontdekken van capaciteiten en talenten
  • Vervolgens deze talenten in verbinding brengen met de organisatie
  • Ze waardevol inzetten in het team
  • En er resultaten mee gaan boeken

Voor wie denkt dat dit zoiets is als een luik openzetten, zal er geen succes mee boeken. Het is hard werken om van een ruw talent een waardevolle bijdrage te maken.

  • Het talent wordt niet ingepast in het productieproces, het productieproces wordt aangepast op het talent.
  • Iets met je talent mogen doen is geen tertiaire arbeidsvoorwaarde maar een onderdeel van Steeds Beter Worden van de organisatie
  • Meten is cruciaal om te kunnen beoordelen of met de nieuwe talenten meer resultaat behaald wordt.
Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken