Bouwstenen - pijler van succes in sport en bedrijfsvoering

Sport naar Succes is een trainingsbureau dat samen met de sportwereld, de pijlers van succes in de sport toepasbaar maakt voor het bedrijfsleven. Doel: succesvolle organisaties begeleiden naar succesvollere bedrijfsvoering in de 21e eeuw.

Bouwstenen zijn de aspecten van een sport (of organisatie) die het succes bepalen. In sport denken we altijd in bouwstenen: waar gaan we vandaag aan werken om beter te worden? Mentale kracht, techniek, balvaardigheid, spierkracht, spelsituaties, de aanloop? Zo simpel werkt het dus in de sport.

Vertel in het Sportcafé
jouw ervaring met
bouwstenen in sport
of in je werk sportcafé label

 

Eelco Lisse horden mei2011(2)  

 

 

Bouwstenen
Even een sportvoorbeeld als warming up: noem 25 bouwstenen van het succesvol over een horde gaan.
En nu de organisatievraag: Uit welke bouwstenen is het succes van jouw organisatie opgebouwd?

Het trainingsschema van iedere sporter bevat een gevarieerde set bouwstenen van succes, oftewel aandachtspunten voor steeds betere prestaties. Wat zijn de bouwstenen van het succes van jouw afdeling, jouw organisatie, en van jouzelf? Het begint met het benoemen van bouwstenen. Daarna kun je er gericht aan gaan werken. Het dilemma van de tienkamper is dat ieder uur aandacht aan het ene aandachtspunt, direct betekent dat hij aan een ander aandachtspunt geen aandacht geeft. En geen aandacht betekent kans op puntenverlies op dat onderdeel.

Vince de Lange is trainer van tienkamper Eelco Sintnicolaas. Eelco won in 2010 zilver op de Europese Kampioenschappen en is houder van het Nederlands Record op de tienkamp.
Vince hanteert meer dan 300 bouwstenen in het trainingsschema van Eelco Sintnicolaas.
"Gericht werken aan Steeds Beter Worden begint bij het kennen van de bouwstenen van succes van je atleten. Daar baseer je het trainingsschema en het wedstrijdschema op. En je blijft leren en bijsturen".

Vince de Lange pasfoto
Vince de Lange

Pijler van Topper - plaatje

Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken