Begeleiding en faciliteiten - pijler van succes in sport en bedrijfsvoering

Sport naar Succes is een trainingsbureau dat samen met de sportwereld, de pijlers van succes in de sport toepasbaar maakt voor het bedrijfsleven. Doel: succesvolle organisaties begeleiden naar succesvollere bedrijfsvoering in de 21e eeuw.

In de sport is het niveau van begeleiding en faciliteiten onlosmakelijk verbonden met het doel. Geen beginnend hardloper die voor zijn doel 'in 3 maanden 30 minuten achtereen hardlopen' een mental coach inschakelt. En er gaat geen sporter naar de WK met slecht materiaal.  

Vertel in het Sportcafé
jouw ervaring met
faciliteiten in sport
of in je werk sportcafé label

 

massage     

 


 
Begeleiding en faciliteiten

In het bedrijfsleven is uit de inzet van begeleiding en faciliteiten direct af te leiden hoe serieus de leiding van een organisatie haar eigen doelstellingen neemt. Als er niet wordt geïnvesteerd in betere begeleiding en faciliteiten, hoe serieus moet je dan een groeidoelstelling van je directeur nemen?

Begeleiding en faciliteiten: oorzaak en gevolg?

In sport:
De beginner
: in sport ga je in je eentje op pad met redelijke sportschoenen als je in 3 maanden de 5 km wilt leren lopen.
De doorzetter
: je wilt goed materiaal en een goede trainer als je een tijdslimiet stelt.
De aankomend Nederlands Kampioen: je wilt topmateriaal, een trainer en een fysio als je doel is om de beste van Nederland te worden
De topper
: een mental coach zit als vanzelfsprekend in je team als je gaat voor het hoogst haalbare in sport, de WK of Olympische Spelen.

In bedrijfsleven:
Waar zit dat logische verband tussen enerzijds begeleiding en faciliteiten en anderzijds de doelen in het bedrijfsleven?
Misschien kunnen doelen wel veel hoger gesteld worden als begeleiding en faciliteiten naar een hoger plan worden gebracht. Kondig eens aan het begin van het jaar geen standaardgroei van 15% aan maar ga voor 35%. En ga dan de dagen na de aankondiging van deze hoge doelstelling bij alle medewerkers langs en stel de vraag 'Wat heb jij aan begeleiding en faciliteiten nodig om dit jaar een 35% hogere bijdrage te leveren?'.

“Hoe hoger je doelen, des te meer je investeert in begeleiding en faciliteiten.”

Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken