Sport en werk - inspiratie uit wielrennen

Een levensles uit wielrennen: ook al zit je helemaal stuk, ik sta er van te kijken dat ik het altijd langer vol kan houden of toch nog even harder kan fietsen. Met een uitzondering: zonder energie in je lijf houdt alles op.

Dick Soeperman Wielrennen 0002

Welkom wielren-fan

Sport naar Succes onderzoekt de lessen uit het wielrennen als inspiratie voor werken met meer plezier, prestatie en voldoening. Van wielrennen kunnen we heel veel leren voor in ons werk. We kunnen geïnspireerd raken, we kunnen onze woordenschat uitbreiden als we met collega's over ons werk en samenwerking praten, en we kunnen leren hoe we ons werk met meer plezier en prestatie doen.

Omschrijving van wielrennen als voorbeeld voor samenwerken met collega's

Als je in een groep fietst, dan kun je net even meer dan wanneer je alleen bent. Als je je kunt optrekken aan anderen, dan boor je zomaar weer extra vermogen en kracht aan (terwijl op momenten dat ik alleen fiets, ik even rust neem). En dan hoor je na de training anderen tegen jou zeggen dat zij zich hebben opgetrokken aan jou! Prachtige sport en heerlijk om samen te werken.

Blogbericht Leontien van Moorsel in het Sportcafé

Bericht van Leontien:
Winnen voor heel veel landgenoten en ook nog in eigen land is en blijft het mooiste wat je als sporter kunt overkomen. Daarom zullen de gouden medaille en de regenboogtrui die ik op het wereldkampioenschap tijdrijden in Valkenburg veroverde, te allen tijde mijn meest memorabele prijzen zijn. <lees verder>

Schrijf een sportervaring in het sportcafé

sportcafé label

Doe mee aan het onderzoek over de succesfactoren in
sport en werk

sport en bedrijfsleven - dezelfde succesfactoren

 

Partners

logosportfoto_nl

 

logo_leontien