BBg

Business-ballgame
is powered by
Sport naar Succes

Pijlers van succes in sport en werk

Sport naar Succes is een trainingsbureau dat samen met de sportwereld, de pijlers van succes in de sport toepasbaar maakt voor het bedrijfsleven. Doel: succesvolle organisaties begeleiden naar succesvollere bedrijfsvoering in de 21e eeuw.

Onderstaand staan enkele Pijlers van Succes in sport en werk. Kijk welke pijler jou aanspreekt: bij welke pijler(s) voel je een kans om je ervaringen op dit gebied in jouw sportbeoefening, in te zetten om je werkomgeving te verbeteren?

voorzitter gymnastiekvereniging

Clubgevoel
Dit is de voorzitter van de plaatselijke gymnastiekvereniging. Wat zie je: passie voor gymnastiek of passie voor besturen?

 

   
Eelco Sintnicolaas horden mei2011 Lisse

Bouwstenen
Het eindresultaat van de tienkamper is het puntentotaal op tien verschillende activiteiten. Wat zijn de bouwstenen van succes van jouw organisatie?

   
scheidsrechter Loslaten
Zonder het oude los te laten is er geen ruimte voor nieuw. Als leidinggevende heb je steeds de keuze: ga ik managen (beheersen) of loslaten (ruimte geven)?
   
Aanval op het doel bij handbal

Doelen
75% van de medewerkers haalt motivatie voor het werk niet uit organisatiedoelen. Dus waar ga jij, manager of directeur, de komende kwartaalmeeting over praten?

   
Anne Schellekens - stuurfoto race2
Communicatie
Iedereen kan communiceren. De uitdaging is in hoeverre jouw ideeën zonder ruis overkomen op de ontvanger. En de ontvanger aanzet tot een gewenste reactie. De sleutel is een juiste rolkeuze: wie wil je zijn voor de ander?
   
badminton Capaciteiten
De Denen kunnen in badminton als enig niet Westers land serieuze tegenstand bieden tegen de Aziaten. Hoe dat kan? Lange winters, badminton in de gymles, veel goede badmintonverenigingen, goede coaches, en wekelijks een topwedtrijd op tv. Waarin de Denen niet afwijken is in hun genen. Ook op jouw bedrijf loopt een badmintontalent rond. Geef de talenten van medewerkers de ruimte!

   
rolstoelbasketbal Samenwerken
We leren van sportteams hoe we beter kunnen worden in ons werk. Voor sfeerverhoging maken we gezamenlijk een uitstapje en voor beter worden in ons werk trainen we ons werk.
   
Figuur Michel Bruyninckx Ritme
In sport draagt ritme bij aan prachtige prestaties, mensen komen met ritme in flow. Ook in het werk kan ritme helpen in werkuitvoering en verbetering onderlinge relaties. Of neem je in jouw organisatie genoegen met het ritme van de maandelijkse salarisbetaling?
   
faciliteiten zoals massage

 

Faciliteiten
In sport verklaren ze je voor gek als het niveau van begeleiding en faciliteiten niet klopt bij je doelstellingen. In het bedrijfsleven wordt een groeidoelstelling van 15% zelden gekoppeld aan een concreet percentage betere faciliteiten. Ben je dan een slimme strateeg of heb je een baksteen op het rempedaal gelegd?  

   
schermen Meten en feedback
In het bedrijfsleven komen meetgegevens in rapportages over de afgelopen periode terecht. Feedback geven we in functioneringsgesprekken. Sport bestaat bij de gratie van directe feedback. Daarom is sport voor velen zo leuk.
   
klimsport binnen

 

Het individu
Op de langere termijn worden resultaten van teams alleen maar beter als iedere individuele speler beter wordt. Wees niet snel tevreden met mooie teamresultaten op de korte termijn. Energie zetten op het individu werpt vruchten af.  

   
Golf Hier en nu
Een beginnend golfer focust zich op het doel. Waardoor hij wordt afgeleid door alles tussen hem en het doel. Een ervaren golfer focust op stand, grip, bal, ondergrond en weersinvloeden. Want meer dan dat is niet nodig op een goede bal te slaan.
   
bowling Leren
We zijn voorlopig nog niet uitgeleerd als het in bowling nog steeds heel moeilijk is om tienmaal achter elkaar dezelfde worp te doen. Jammer dat we worden geleerd om geen fouten te maken, want juist daar leren we zoveel van.
   
scheidsrechter Spelregels
In sport kunnen we niet zonder spelregels om een eerlijke strijd te garanderen. In het bedrijfsleven gelden geen spelregels. Daar wil het publiek juist vermaakt worden met diversiteit. Door welke regels laat jij je tegenhouden om je klanten te geven wat zij willen?
   
   
Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken