Introductietraining Steeds Beter Worden - programmaoverzicht

Sport naar Succes is een trainingsbureau dat samen met de sportwereld, de pijlers van succes in de sport toepasbaar maakt voor het bedrijfsleven. We begeleiden leidinggevenden in succesvolle organisaties naar succesvollere bedrijfsvoering in de 21e eeuw.

Tijdens de introductietraining worden leidinggevenden getraind om het Steeds Beter Worden toe te passen in hun team. En de eerste resultaten worden gedurende de training al geboekt.

 

spelers atletiekbaan

Waar worden de trainingen gegeven:
In Steenbergen op de dinsdagen 8-11, 22-11 en 20-12 met Bobbie Traksel

Vierdaagse training, verspreid over vier maanden

DAG 1: Wat kunnen we leren van sport?
TUSSEN DAG 1 en 2: Online vragenlijst voor medewerkers
plus unieke Steeds Beter Analyse
DAG 2:

Werken aan het actieplan,
en inspiratie en actie met een (ex) topsporter

TUSSEN DAG 2 en 3: Uitvoering actieplan
DAG 3: Leerervaringen delen,
en voorbereiden op 2012
DAG 4: Bijeenkomst op 8 februari 2012 met alle
deelnemers uit de introductietrainingen

DAG 1: Wat kunnen we leren van sport?

 De pijlers van succes in sport en werk staan centraal. Hoe werkt het, waarom werkt het en hoe kan het ook in het werk aan succes bijdragen!

Anders omgaan met: samenwerken, organiseren, coachen, doelen, faciliteiten, leren, het hier en nu, talenten, selecteren, ritme, trainen, etc. We gaan de bouwstenen van succes in het werk ontdekken en ervaren.

handbal aanval rollerbasketball-02 Eelco Lisse horden mei2011(2)
massage klimsport binnen badminton(2)
voorzitter gymnastiekvereniging bowling golf(2)
schermen-01 fotograaf-02 figuur michel bruyninckx

Tussen DAG 1 en DAG 2: online vragenlijst voor medewerkers plus unieke Steeds Beter Analyse

Na de eerste trainingsdag zijn de medewerkers aan het woord. Zij vullen online een vragenlijst in over hun beleving in het werk. Deze input wordt samengebracht in de Steeds Beter Analyse die wordt opgesteld langs de pijlers van succes. De deelnemer aan de training ontvangt een schat aan informatie en verbeterkansen en staat in de startblokken voor de tweede trainingsdag.

Periode tussen DAG 1 en DAG 2: 2 tot 3 weken.

online vragenlijst2

DAG 2: werken aan het actieplan, en inspiratie en actie met een (ex) topsporter

De ochtend staat in het teken van voorbereiding op de eerste stap in Steeds Beter Worden in de eigen organisatie. We verfijnen het plan plenair en in subgroepjes.

De hele middag staat in het teken van inspiratie en natuurlijk ook wat transpiratie met een (ex) topsporter. Het resultaat is meer gevoel en vertrouwen om de dag erop in je eigen organisatie aan de slag te gaan met het actieplan voor Steeds Beter Worden.

plan B

toppers geven training2

In elke training komt één van deze (ex) topsporters een bijdrage doen: Jacco Eltingh, Jochem Uytdehaage, Gerard Nijboer, Mario van der Ende, Bobbie Traksel.

Tussen DAG 2 en DAG 3: uitvoering actieplan

En daar staat je team dan.
Dankzij de online vragenlijst geïnteresseerd om bij te dragen aan een verandering. Maar niet zoals jij in de training geweest.

Je bent in de twee trainingsdagen en de tussenliggende periode goed voorbereid op deze periode. Dus de interventie wordt een succes. Want jouw gedrag bepaalt voor het grootste deel het succes van Plan B: het begin van Steeds Beter Worden.

teamfoto

DAG 3: leerervaringen delen, en voorbereiden op 2012

Er is in een maand veel gebeurd op jouw afdeling. En dus heb je misschien al ervaren dat jouw team alleen kan blijven verbeteren als de hele club meegaat in die ontwikkeling. We verleggen de grenzen van het actieplan Steeds Beter Worden naar de gehele organisatie en daarbuiten.

Trainingsschema 2012
De middag van de derde dag van het trainingsprogramma duiken we weer helemaal de sport in. We gaan met de wetten van een trainingsschema uit de sport, het trainingsschema voor Steeds Beter Worden van jouw team voor 2012 opstellen.

organisatiehark - geflipt2

 

kalender2

DAG 4: bijeenkomst 8 februari 2012

Met alle deelnemers aan de trainingen in het najaar van 2011 gaan we op 8 februari 2012 tijdens een Sport naar Succes - happening bij elkaar komen. Na de feestdagen van 2011 en opstart in het nieuwe jaar, pakken we met deze bijeenkomst de draad weer op. Met natuurlijk weer inspiratie van een topper uit de sport.  
Linkedin Sport naar Succes Twitter Sport naar Succes Baan-brekend Fitklik Blog Han de Regt

Nieuwsbriefinschrijving

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief 

Sport in woord en beeld

Wielrennen - Dick Soeperman - finish

Diversen

Boek 'Was Werken maar zo Simpel als Sporten' waarin schrijver Han de Regt op treffende wijze blootlegt dat van ieders sportbeleving nog veel valt te leren voor in ons werk

Zoeken